Valentinovo 2017

Valentinovo je praznik svetega Valentina kateri se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si izkažemo ljubezen, pa naj bo to z pošiljanjem anonimnih voščilnic ali izmenjavo daril. Znan pregovor pa pravi da Sveti Valentin, prvi spomladin, prinese ključ do korenin, kar pa v praksi seveda pomeni, da približno takrat koreninice poženejo prve pomladne razstlinice.

Valentinovo 2017

Najpomembnejše pa je, da ta pomemben dan, torej 14.februar preživimo z svojimi najdražjimi kar se da najbolje, in da ga izkoristimo do konca. Verjamemo da bo tudi letos, Valentinovo 2017 kar drugi po vrsti izmed najbolj popularnih praznikov, saj je bilo v prejšnih letih poslanih več kot 150 miljonov čestitk po vsem svetu. Prav to, naredi praznik še bolj poseben, saj ga uvršča takoj za praznični Božič.

Statistike za Valentinovo 2017, bodo verjetno kazale podobne podatke, kot so jih kazale prejšna leta. Namreč, podatki kažejo na to, da na Valentinovo potrošimo preko miljardo evrov, se posladkamo z preko tremi miljoni kilogramov čokoad, moški pa naj bi v povprečju zapravili dvakrat več, kot zapravijo ženske. Nesmemo pozabiti podatka da je vsako leto natisnenih preko 14 miljonov “valentink”. Kakorkoli že, v Sloveniji takega masovnega števila čestitk že ni zaznati, je pa vsekakor to več kot odlična priložnost, da svojim ljubljenim poveste, kako radi jih imate. Ko pa že govorimo o Sloveniji, pa naj pojasnimo pomen praznika v Sloveniji skozi čas.

Sam praznik svetega Valentina se v naši ljubki deželici praznuje že zelo dolgo časa, vendar je imel sprva nekoliko drugačen pomen. Sprva je veljalo, da se je na ta dan začelo prvo delo v vinogradih in na vrtvih. Prav takrat, pa naj bi se ženili tudi ptički. Valentinovo 2017 kot bo naprimer letos, se je uveljavilo šele v poznem srednjem veku. Tudi v Sloveniji se praznik čedalje bolj uveljavlja. Valentinova srca smo si prilastili iz Holandije skupaj s samo idejo o prazniku.