Teniški komolec lahko doleti vsakega

teniški komolec

Tudi vi ob vsakem gibu zapestja občutite bolečino v komolcu ali pa imate zunanjo stran komolca občutljivo in bolečo na dotik? Potem najverjetneje trpite za teniškim komolcem. Kaj to pomeni, se verjetno sprašujete; preberite tale članek do konca in že kmalu boste izvedeli kar nekaj osnovnih informacij o tej temi.

Marsikdo se bo ob besedni zvezi »teniški komolec« zgolj zasmejal in dejal, da tenisa pa nikoli in nikdar ne igra, zato zagotovo ne more imeti teniškega komolca. A teniški komolec ima v resnici bolj malo povezav z igranjem tenisa – nastane namreč takrat, ko dolgo časa ponavljate določene gibe oz. ko konstantno obremenjujete roke, sploh v podlahti v določenem položaju, denimo, ko tipkate na računalnik, delate z različnimi orodje in, ja, tudi ko igrate tenis, golf in podobne športe.

Pri teniškem komolcu gre sprva zgolj za manjšo poškodbo ali vnetje, zato veliko ljudi sploh ne zazna te težave. Zgolj nekaj dni po poškodbi ljudje začutijo blago bolečino, v roku štirinajstih dni pa se bolečina razvije v dokaj močno, saj telesu ne dovolite, da bi samo zdravilo poškodbo (ne prenehate z vsakodnevnimi opravili in še bolj obremenjujete že poškodovano tkivo).

Dobra novica je, da se teniški komolec lahko pozdravi, vsekakor pa se to ne bo zgodilo čez noč. Sodobne fizioterapevtske terapije so vam pri zdravljenju lahko v veliko pomoč, a prvi korak k zdravljenju je zagotovo počitek, morda celo mobilizacija komolca. Human Tecar terapija je izjemno učinkovita, saj ogreje vaše mišice in jih tako učinkovito pripravi na ročno masažo poškodovanega tkiva. Teniški komolec lahko zdravite tudi s terapijo s fokusnim in radialnim udarnim valom, ki pozitivne učinke na vašem telesu pokaže že po eni ali zgolj dveh terapijah. Seveda pa boste morali za učinkovito zdravljenje pokazati tudi nekaj dobre volje in sami izvajati vaje, ki vam jih bo predpisal fizioterapevt, pri čemer so vam lahko v pomoč elastični trakovi.