Team building za izboljšanje timskega duha v podjetju

team building

Team building je danes v vseh podjetjih zelo popularna stvar. Team building služi kot izboljšanje teamskega duha v celotni ekipi. Enkrat na leto, naj bi se celotna ekipa v podjetju odpravila na team building. Kam na team building bodo odšli, je stvar vsakega podjetja posebej. Team building izvaja mnogo podjetij po Sloveniji. Od vsakega podjetja, ki se team buildinga želi udeležiti je odvisno, katero podjetje bodo izbrali za izvedbo celotne stvari. Katero podjetje bodo za izvedbo team buildinga izbrali, je v največji meri odvisno od tega, kaj želijo početi. Pester program team buidlinga si lahko ogledate na naslovu https://www.maya.si/teambuilding/

 

team building

Podjetja, ki team buildinge izvajajo, se med sabo razlikujejo po načinu izvedbe, aktivnostih, ki jih ponujajo in učinkovitosti. Za team building ne obstaja nekakšen standardni potek, podjetja, ki se ga želijo udeležiti, morajo povedati, kakšne želje imajo in potek se jim prilagodi. Na team buildingu se navadno izvajajo aktivnosti, ki kot že rečeno, izboljšujejo teamski duh. Te aktivnosti so lahko razne skupinske igre, razne skupinske aktivnosti, pohodi, uglavnem vse pri čemer lahko sodeluje celotna ekipa. Nekateri se usmerijo samo na izlet, na katerem se celotna ekipa druži, drugi pa so željni nekih izzivov, ki jih morajo rešiti in sodelovati vsi skupaj, da pridejo do konca nalogi.

Na team building se ekipa navadno odpravi z avtobusom, da so vsi razbremenjeni vožnje z osebnimi avtomobili in lahko brezskrbno uživajo v celodnevni izkušnji. Team building navadno traja cel dan. Zaposleni se ga radi udeležijo, saj to pomeni dela prost dan, tudi zato ker nekaj novega doživijo in nekaj novega vidijo.

Team building lahko traja tudi več dni hkrati, odvisno od zneska denarja, ki ga ima podjetje namenjenega za celotno izkušnjo. Navadno se aktivnost izvede v poletnem času, ko je na voljo vrsto stvari, ki se jih da poslužiti in udeležiti. Izvedbo je mogoče narediti prav tako v zimskem času. Razlika je torej le v vrsti aktivnosti, ki se jih izvaja.