Se iščejo loparji za tenis?

Tenis je zelo priljubljen šport ki ponavadi poteka na prostem, lahko pa tudi v dvorani. Tako med mlajšo kot tudi med starejšo populacijo je zelo popularen. Na tržišču so loparji za tenis manj ali bolj kvalitetni, vendar je zelo pomembno da si izberemo lopar, ki nam bo ustrezal najbolj. Kar nekaj je na tem kakšen stil igre si želimo gojiti, saj imate nekateri med vami najraje igro pri kateri se igra na vso moč (tukaj so izmenjave žogic močnejše), spet drugi pa imajo radi nekoliko bolj kontroliran potek igre. Spet nekateri pa iščejo nekakšen kompromis med obema stiloma igre, zato je zelo pomembno kateri loparji za tenis so za nas najbolj primerni.

 Loparji za tenis kot že rečeno pri tem odigrajo ključno vlogo. Bolj brezkompromisno in močnejšo igro vam bodo omogočali loparji, ki imajo manj napete strune, s težjimi loparji za tenis pa boste lažje dosegali bolj kontrolirano igro. Tovrstni loparji imajo bolj napete strune ter manjši profil okvirja. Tiste loparje z večjo odbojno površino oziroma večje tenis loparje imajo rajši tisti, ki se šele spoznavajo s svetom tenisa. Takšni loparji za tenis so ponavadi skoraj vedno prva izbira pri začetnikih , kajti odboj teniške žogice je lažji in je tako manj možnosti da se odboj žogice popolnoma zgreši.

loparji za tenis

 Manjše loparje za tenis pa lahko izberejo tisti teniški igralci, ko dosežejo boljši odboj teniške žogice oziroma ga bolj kontrolirajo. Tisti, bolj napredni igralci tenisa pa imajo raje tenis loparje z nižjim ravnotežjem, to pa pomeni, da imajo boljši nadzor nad potekom igre. Lažji loparji za tenis pa so bolj priporočeni za začetnike, kajti s tem lažje proizvedejo moč odbojnega udarca. Na trgu pa obstaja tudi mnogo različnih velikosti ročajev, kar seveda ni povsem nepomembno, saj je izbira odvisna od tega kako velike imate roke. Cene so povsem različne, odvisne od modela, kvalitetni loparji za tenis pa stanejo od 50€ dalje.