CGP je srce vsakega podjetja

Celostna grafična podoba so usklajeni elementi vidnih sporočil vsakega podjetja ali dejavnosti. Njen glavni element je logotip, ki se prepleta z informacijami oz. panogo, ki je izpostavljena. CGP ali celostna grafična podoba je vizualna enota, ki predstavlja podjetje.

CGP

Osnovni elementi CGP so dopisni listi, vizitka, račun, ovojnice in žig. Poznamo še ostale tiskovine, kot so poslovne mape, kataloge, brošure, pogodbe, obrazce in tako dalje. Pri tem so izrednega pomena tudi pr9omocijske tiskovine, s pomočjo katerih naše podjetje širi svojo prepoznavnost.  Sem spadajo plakati, letaki, naslovne table, tisk na majice, šalčke, oglasi v revijah, časopisih in podobno. Poleg tega je dandanes izrednega pomena pri CGP tudi spletna stran, ki deluje kakor spletni oglas za podjetje in predstavlja veliko vlogo v oglaševanju. Vsi ti elementi tvorijo videz podjetja, pomembno pa je da so enotni ter, da imajo rdečo nit. S tem se poveča tudi tržna vrednost podjetja.

CGP se začne z izdelavo logotipa, ki ga podjetje oblikuje po naročnikovih željah. Ker to počnejo strokovnjaki s področja grafičnega oblikovanja vam poleg tega še svetujejo, ker vedo, kaj pusti dober vtis na ljudeh. Če povzamemo, je logotip zaščitni znak podjetja in je glavni znak, po katerem stranke prepoznajo podjetje. Tako je pomembno, da ta znak nekaj sporoča, bodisi o vaši dejavnosti, pristopu, skratka kar vas definira. S tem oblikujete svojo blagovno znamko, ker se pojavlja na vseh tiskanih in netiskanih medijih ter ima močen vpliv na javnost, kajti tako sporočate kdo pravzaprav ste. Po izdelavi logotipa sledi oblikovanje tiskovin, kjer določimo barve in pripravimo osnutke ostalih elementov (kuverte, dopisnih listov, vizitk,…). V tej fazi se izdelujejo ključni CGP elementi. Zatem se začne oblikovanje priročnika v katerem so navedene vse barvne sheme, tipografije, logotip (negativ, pozitiv, črno-bel,…) in ostale ključne sestavine. Po tem priročniku se običajno ravnamo več let. Nato sledi še izdelava elementov in tisk, ki mora biti kvaliteten in takšen, kot si ga želite.