Rotacijska kosilnica za kakovostno košnjo

rotacijska kosilnica

Rotacijska kosilnica je kompaktna diskasta kosilnica, ki zagotavlja košnjo najvišje kakovosti. Če tudi vi potrebujete ta odličen pripomoček za košnjo, potem odidite po rotacijsko kosilnico na ab-doo.si. So popolnoma stabilne kosilnice in se v vsaki točki prilagajajo terenu košnje, za vzdrževanje pa enostavne. Rotacijska kosilnica je namenjena košnji večjih delovnih površin in tistih zelenic, ki zahtevajo res natančno urejanje. Omogoča košnjo na najzahtevnejših terenih, izvrstno pa se izkaže tudi v hribovitih področjih in na razgibanih terenih. Vrtnarji jih s pridom uporabljajo za urejanje okrasnih vrtov, saj zagotavljajo čiste in enakomerne reze. Trava, ki jo kosi rotacijska kosilnica je enakomerno pristrižena in daje videz natančne urejenosti.

Različne rotacijske kosilnice za različne površine

Poznamo več vrst rotacijskih kosilnic, ki so namenjene različnim terenom, uporablja pa se jih v različne namene. Poznamo ročne in avtomatske različice, lahko pa rotacijska kosilnica deluje tudi na bencinski motorni pogon. Katero rotacijsko kosilnico bomo izbrali, je seveda odvisno od potreb košnje, ki se jo nameravamo lotiti. Pa si poglejmo, kaj vse se skriva pod imenom rotacijska kosilnica.

  1. Kosilnice s plavajočimi rotacisjkimi elementi: te predstavnice skupine rotacijskih kosilnic so idealna izbira za košnjo zapletenih prostorov na travnatih površinah. Operaterju te kosilnice nudijo visoko udobje, zaradi napredne tehnologije pa imajo močno zmanjšano raven povzročenega hrupa.
  2. Kosilnice za nogometno igrišče: omogočajo natačnen in lep odkos in tako zagotavljajo primerno travno površino za nogometno igro. Poleg nogometnih igrišč so primerne za košnjo vseh športnih pa tudi ostalih površin. Na račun močnega in natančnega vakuumskega toka zraka, omogočajo nastanek igrišča s črtami.
  3. Kosilnice s prednjim rotacijskim elementom: ta vrsta rotacijskih kosilnic je odlična izbira za košnjo zelo goste trave. To jim omogoča velika delovna hitrostjo in vrhunske plezalne sposobnosti.

Rotacijske kosilnice uporabljajo tudi kmetijski delavci, v namen hitre košnje zelo velikih površin in uporabi na zahtevnih terenih. Tako lahko z zagotovostjo trdimo, da ne obstaja travnata površina, ki ji z rotacijsko kosilnico nebi bili kos.