Z rinoplastiko do boljše samopodobe

Rinoplastika je postopek, med katerim preoblikujemo nos ali spremenimo njegovo velikost. Na ta način je mogoče odpraviti najrazličnejše nepravilnosti, tako dihalne kot estetske. Z njim lahko odpravimo težave, ki so posledice različnih poškodb ter poudarimo obrazno harmonijo.

Čeprav rinoplastika spada med najpogostejše opravljene posege v svetovnem merilu lepotne kirurgije, je pred posegom vsekakor potrebno temeljito premisliti o odločitvi, predvsem pa izbrati primernega in usposobljenega kirurga. Poliklinika Tončić vam na tem mestu nudi ogromno znanja, strokovnosti, predvsem pa izkušenj s področja operacij nosu. Dr. Tončić in dr. Rajko z omenjene klinike sta uspešno opravila že preko 5000 rinoplastik, moderne metode operacije nosu pa sta še dodatno izpopolnila. Vsekakor je na polikliniki Tončić vedno v ospredju pacient sam – glede na njegove potrebe ter želje izbrani kirurg prilagodi tudi operativni poseg.

rinoplastika

Rinoplastika oz. operacija nosu pacientom, nezadovoljnim s svojim videzom nosu, nedvomno izboljša samopodobo, mnogokrat pa pripomore tudi k izboljšanju kakovosti življenja. Seveda pa ne gre pozabiti na nekatera tveganja, ki prihajajo v dvojici z odločitvijo za operacijo nosu. Mnogi ljudje se za operacijo namreč sploh ne odločijo, saj se bojijo bolečin, spet drugim pa rinoplastika predstavlja popolnoma nezapleten proces, po katerem se bodo lahko že naslednji dan vrnili v službo.

Nobena od zgoraj navedenih skrajnosti pa ne drži popolnoma. Rinoplastika je zahteven operativni poseg, ki zahteva odličnega specialista. Tako kot vsaka druga operacija, tudi operacija nosu zahteva določen čas okrevanja. Celoten postopek celjenja nosu ter izginjanja modric običajno traja okoli tri mesece – šele takrat se vidi tudi končna oblika nosu. V tem času je zelo pomembno izogibanje različnim športom ter ostalim aktivnostim, ki bi lahko škodovale procesu celjenja. Kljub temu, da operacije nosu ni mogoče vzeti z levo roko, pa sam poseg ni boleč, zahvaljujoč protibolečinskim sredstvom. Po končanem posegu je nos sicer občutljiv, vendar pa vas ne bo bolel, zato ni potrebe po dodatni protibolečinski terapiji.