Zakaj so peči na dva tako cenjene?

peč na drva

Zadnje čase je vedno bolj aktualno, da se gradijo v novogradnje ali starejše hiše moderne peči in kamini na drva, kar si poglejte tukaj www.pecarstvo-hrovat.si, kjer najdete vrhunske mojstre pečarje. Drva so trdo gorivo, les, ki izhaja iz narave in vsebuje le toliko ogljika, kot ga je drevo prejelo v času rasti. Gre za obnovljiv vir energije, saj se drevesa gojijo in vedno znova zrastejo druga. Ogenj je za človek najbolj zdrava in naravna ter prijetna toplota, kar jo obstaja, česar se zaveda vedno več ljudi. Ostanek, ki je le nekaj malega pepela, pa se v naravi razgradi v gnojilo in z njim lahko obogatite zemljo okoli rastlin.

peč na drva

Če se želite pozimi greti ob naravnem ognju in uživati v prasketanju plamenov ter dobro družbi, že sedaj nabavite peč na drva ali kamin. Lahko si omislite klasično zidano peč ali steklen kamin s klasično pozidavo. V obeh primerih bo prostor lep in ozaljšan. Mojstri namreč znajo narediti take peči in kamine, ki se estetsko prilagodijo okolju in vaši hiši ter celotnemu ambientu.

Če izberete standardne dimenzije in klasične kamine, boste imeli vse skupaj narejeno že v nekaj tednih, če pa bi radi nekaj posebnega in se mora narediti za vas poseben kaminski vložek, potem boste čakali od enega do treh mesecev. Je pa tudi ta verzija nekoliko dražja.

Sodobni kaminski vložki za kamine in peči so tako narejeni, da ne prepuščajo nobenih plinov, zato so za uporabo v stanovanju povsem varni. Izdelati pa je potrebno tudi nov dimnik, ki je v skladu z vsemi standardi ter varnostnimi predpisi. Dimnik je za to, da drva dobro gorijo, odločilnega pomena, ko tudi suha in močna oziroma kalorična bukova drva.

S tako pečjo in kaminom ni dosti dela. Vzdrževanje ni potrebno, občasno le odstranite nekaj pepela in prinesete nova drva. Prednost je, da tudi ko nehate kuriti, greje še vso noč.