LED reflektor za boljšo osvetlitev in večjo varnost

LED reflektorji zagotavljajo zanesljivo osvetljenost.

Tudi vi sodite v skupino ljudi, ki svoje delo in obveznosti opravlja v nočnem času ali pa ste morda tisti, ki želite poskrbeti za bolj varno okolico svoje hiše ali podjetja? Potem je LED reflektor ključna naložba za vas. Reflektorji na volino.hr obsegajo pestro ponudbo reflektorske razsvetljave, pri tem pa uporabnik najde tisto, ki najbolj zadosti njegovim potrebam.

Na kaj naj bom pozoren pri nakupu LED reflektorjev?

Pri nakupu LED reflektorjev bodite pozorni na svoje potrebe. Razmislite predvsem o potrebah po usmerjenosti svetlobe. Ti reflektorji namreč omogočajo usmerjeno svetlobo v samo eni smeri – obseg pokritosti območja s svetlobo pa je odvisen od velikosti snopa svetlobe, ki ga reflektor oddaja. Velikost snopa svetlobe je opredeljena v specifikacijah izdelka (enota stopinje) – večja kot je velikost snopa, večjo površino objekta snop svetlobe pokrije. Velikost snopa je med drugim odvisna tudi od velikosti in oblike LED reflektorjev.

Reflektorji se razlikujejo tudi po moči in številu žarnic v LED reflektorjih, vse bolj pa je za uporabnike zanimiv tudi LED reflektor, ki oddaja svetlobo različnih barv. Pri izbiri priporočamo tudi upoštevanje možnosti vklopa ob premikih (vključenost senzorjev), ki omogoča, da se reflektorji vklopijo zgolj po potrebi.

Izbira LED reflektorjev v primerjavi z običajnimi žarnicami predstavlja pametno izbiro, saj LED reflektor porabi manj energije, pri tem pa ustvarijo več svetlobe (to opredelimo z lumni). Količina nastale svetlobe je odvisna od same žarnice (npr. žarnica 40 W zagotavlja svetlobo med 380 in 460 lumni, žarnica 100 W pa svetlobo med 1700 in 1800 lumni).

Kaj so LED solarni reflektorji?

Trg ponuja vedno nove in nove rešitve, na nas uporabnikih pa je, da te rešitve najdemo. Za vse, ki se navdušujete nad viri zelene energije, bo zagotovo zanimiva informacija o obstoju LED solarnih reflektorjev. Gre za reflektorje, ki jih odlikuje boljša učinkovitost ter boljša svetloba. LED solarni reflektorji pridejo v kombinaciji s sončnimi celicami, zato je pomembno, da te reflektorje namestite na s soncem izpostavljena mesta. Na ta način boste učinkovitost povečali, seveda pa to ne pomeni, da reflektorji ne bodo delovali, če bo svetlobe manj.