Parketi navdušujejo z estetskim videzom

Talna obloga je pomembna odločitev pri opremljanju prostora, zato zaupajte strokovnjakom, ki lahko svetujejo, kaj je za vaš prostor najboljša rešitev. Parketi se odlično obnesejo prav zaradi topline in estetike, ki jo oddajajo v prostoru. Prav tako parketi s starostjo še pridobivajo na svoji atraktivnosti.

Polaganje in gotovi parketi

Pri polaganju je potrebna strokovnost, ki zagotavlja pripravo podlage, polaganje na lepilo, plavajoče polaganje, polaganje v ribjo kost ali izdelava intarzij, itd. Parketi zahtevajo tudi brušenje in lakiranje parketov, kar je osnovni postopek pri obnovi parketa. S tem postopkom poskrbite za enotno barvo tal ter tlom privoščite nujno potrebno osvežitev. Pri brušenju je postopek, kjer se tla brusijo s tračnimi brusnimi stroji s krožnimi brusilci. Na ta način se s parketov odstrani vse madeže in poškodbe, v primeru globljih poškodb pa se le –te kita z lesnim prahom od brušenja. Gotovi parketi so prav zaradi večplastne strukture ter elastičnosti površinske obdelave najbolj primeren izbor, ki je tudi že postal trendovski med parketi.

Oljenje parketov

Sploh v zadnjih letih se vrača trend naravnega videza. Tako je večkrat v uporabi postopek oljenja. Parketi se s takim postopkom zavarujejo pred mehanskimi, kemičnimi in drugimi poškodbami. Ustvari se satenast videz. Prav tako je njihova prednost v njihovi naravni izdelavi, niso tako agresivni kot raznorazni laki, ki za sabo puščajo hlape in neprijetne vonjave.

Parketarski mojstri

Strokovna izvedba, ki v prvi meri ohranja prvine lesa kot materiala ter, ki nudi sodobne stroje in opremo, lahko omogoča visokokakovostno storitev, ki naredi končno delo parketarstva, vrhunsko izvedeno. Zato priporočamo, da izberete ekipo strokovnjakov, ki nudi ves nabor storitev polaganja talnih oblog. Pri tem pa imejte v mislih, da je les naraven material, ki nudi domu noto topline in sproščenosti. Parketi nudijo košček narave v samem prostoru, ki ga je moč kombinirati z vsemi ostalimi elementi.