Naj bo otroška postelja oaza dobrega spanca

Spanje je eden najpomembnejših dejavnikov pri zgodnjem razvoju otrokovih možganov ter pripomore k njegovemu optimalnemu razvoju in zdravju. Zagotovite vašemu otroku s primerno ter kakovostno otroško posteljo zdrav in varen spanec, ki bo poskrbel tudi za njegovo vsakodnevno dobro počutje.

Zakaj je kakovosten spanec tako pomemben za otrokov razvoj?

Med spanjem se otrokovo telo obnavlja, utrjuje spomine in kopiči energijo. Zato mu moramo zagotoviti zdrav in krepčilen spanec, za katerega poskrbimo z ustrezno otroško posteljo in dodatki, zadostno količino spanca in sprostitev pred spanjem.otroška postelja

Lesene otroške postelje so še vedno prva izbira staršev.

Primerna otroška postelja

Se tudi vi soočate s težko odločitvijo, kakšno posteljo izbrati za vašega odraščajočega otroka? Pomembno je, da se zavedate, da bo ravno otroška postelja tista, ki mu bo zagotovila mirno spanje, zato mu mora nuditi ustrezno podporo, v njej pa se naj počuti udobno in varno.

Na izbiro imate različne modele, oblike, velikosti, materiale … Kar vam poraja dodatna vprašanja, kot so: Kako velika naj bo? Kakšno ležišče izbrati? Naj bo vzmetnica mehkejša, trša, debelejša? Koliko denarja zapraviti? …

Vsekakor pa bodite pri izbiri primernega otroškega ležišča pozorni na njegove zunanje in notranje dimenzije. Medtem naj bo ležišče od 10 do 15 centimetrov daljše od telesne višine. Priporočljivo je tudi, da kupite čim večjo otroško posteljo, saj boste otroku (in najverjetneje občasno tudi vam) tako nudili več udobja. NE POZABITE: OTROŠKA POSTELJA mora biti vzdržljiva in stabilna, saj bo zaradi otrokove razigranosti večkrat močno obremenjena. Imeti mora tudi primerno podlago, ki omogoča pravilen položaj hrbtenice, sprostitev mišic in kakovosten spanec. Da otroku zagotovite še več udobja, naj ima otroška postelja posteljno vzglavje, ki pa bo preprečilo tudi umazanje zidu za njim.

Če v otroški sobi zmanjkuje prostora, lahko otrokom dvignete posteljo na višino ter s tem pričarate čarobni igralni kotiček pod posteljo ali pa prostor izkoristite v shranjevalne namene.

otroška postelja

Otroška postelja s prilagodljivo višino – odlična rešitev za manjše otroške sobe.

Nekoliko drugačne, a uresničitev otroških sanj …

Otroška domišljija res nima meja, zato si včasih zaželijo popolnoma unikatno otroško posteljo. Temu se je prilagodila tudi pestra ponudba v trgovinah, v katerih lahko vašemu malčku kupite otroško posteljo z njegovim najljubšim akcijskim junakom/junakinjo ali vozilom … Vse več izdelovalcev otroškega pohištva pa nudi strokovno svetovanje in nasvete notranjega oblikovalca, ki za vašega otroka v skladu z njegovimi željami pripravi celovite in vrhunske rešitve.

Zagotovo pa danes še vedno prevladujejo lesene otroške postelje, čeprav je široka izbira kovinskih in oblazinjenih postelj.

Dober spanec je zagotovljen na kakovostnem ležišču

Za dober spanec pa je seveda pomembno kakovostno ležišče, ki mu omogoča pravilen položaj hrbtenice. Večina staršev si ob nakupu ležišča zastavlja dve pomembni vprašanji – za kakšen material se naj odločijo in kako trdo naj bo ležišče. Na izbiro je torej več vrst in materialov, oboje pa je pogojeno predvsem z otrokovimi spalnimi navadami. Poskrbite, da bo ležišče: zračno, higiensko, hipoalergijsko in iz certificiranih materialov.

Zdravo spalno okolje

Po tehtnem premisleku, ste vendarle kupili otroku primerno otroško posteljo, izbrali kakovostno ležišče in pred vami je nova težava. Kam v sobi umestiti posteljo?

Pomembna je pravilna umestitev otroškega pohištva v prostor.

Pozorni bodite na to, da bo umeščana postelja otroka navdajala z občutkom varnosti. Postavite jo z vzglavjem ob steno, saj bo s tem imel vaš otrok kontrolo in pregled nad prostorom ter občutek varnosti. Da bi preprečili morebitne zdravstvene težave, je ne postavite tik ob okno, saj se ponoči iz okna spušča hladnejši zrak. Po navadi pa je pod oknom nameščeno tudi grelno telo, ki bi ga s posteljo blokirali. Da pa ne bo vaš otrok (predvsem najstnik) v nenehni pripravljenosti, kdaj bo kdo stopil skozi vrata, naj bo, če je le mogoče, postelja malce skrita pred radovednimi pogledi.

Najpomembneje pri vsem pa je, da izberete otroško pohištvo, ki bo vašim otrokom nudilo udobno, varno in prijetno otroštvo.

Otroške postelje SATLER LIP odlikujeta vrhunska kakovost in varnost, potrjena s certifikati. Zato boste lahko z SATLER LIP otroškimi posteljami mirno spali tudi starši. Njihova izvrstna funkcionalnost pa omogoča prilagajanje otrokovi rasti, željam in potrebam.