Kokosovo mleko

Kokos ima veliko snovi ki so dobre za naše zdravje, ampak zelo redki to vedo in zelo malo ljudi uživa živila s kokosom. Iz kokosa lahko pridobimo kokosovo mast, kokosovo vodo, kokosovo moko in kokosovo mleko, iz tega lahko pripravimo različne jedi in peciva. Kokos je pravzaprav bolj znan za peciva kot pa za dejanske obroke, saj ima odličen okus poleg tega pa je kokosova moka odlična za posipe po različnih pecivih saj ima teksturo ki izgleda zelo dobro in je dobrega okusa. Kokosovo mleko pa lahko uporabimo za različne jedi, lahko ga uporabljamo kot navadno mleko ki ga seveda uporabljamo v mnogih jedeh, lahko pa ga uporabimo za posebne jedi.

Kokosovo mleko ima ogromno vitaminov in mineralov ki so odlični za naše zdravje. Ima vitamine B, B3, E, B5, B6, C in minerale kalcij, mangan, fosfor, železo, natrij in selen, vsebuje tudi veliko lavrinske kisline, ta pa ima dober HDL holesterol. Vsi tej minerali, vitamini in kisline imajo  protivirusni in protibakterijski učinek, pomirjajo živce in nas sproščajo, dodajo veliko energije, uravnavajo nivo krvnega sladkorja, pomagajo pri hujšanju in še bi lahko naštevali o vseh njegovih učinkih.

kokosovo mleko

Kokosovo mleko lahko uporabljamo tudi za osebno higijeno. Lahko ga nanesemo na obraz, pustimo 15 minut na obrazu in speremo. Tako naj bi bila naša koža bolj mehka, gladka in navlažena, saj ima kokos tudi nekaj maščobe ki dobro upliva na kožo. Mleko kokosa je zelo uporabno v veganski kuhinji saj ga ne pridelajo živali, zato ga vegani z veseljem uživajo kot navadno mleko.

Če si želite prebrati več o kokosovem mleku si poglejte zgoraj navedeno povezavo kjer so podrobno predstavljeni učinki kokosa, nekaj receptov kako pripraviti in uporabiti kokosovo mleko v kuhinji in za osebno higijeno. Predstavijo pa tudi zgradbo kokosovega oreha.