Kako vam lahko pomaga odvetnik za kazniva dejanja

odvetnik za kazniva dejanja

Odvetnik za kazniva dejanja vam svetuje pri zadevah, ki  se tičejo kazenskega prava, najdete pa ga tukaj https://www.pipus.si/kazensko-pravo. Odvetnik za kazniva dejanja se ukvarja tudi s prekrškovnim pravom, če se kdaj znajdete v neljubi situaciji in namerno ali nenamerno zaidete v prekršek, ki ga potem je treba reševati tako, da je za vas najmanj posledic ali nobenih. S tem se tudi zmanjša vaše pravno tveganje, zato boste odvetnika potrebovali, ker je strokovnjak na tem področju. Pritožbe in druge dokumente zna napisati zgolj pravnik v pravnem jeziku, drugače na sodišču to ne bo veljalo ali pa boste imeli težave.

odvetnik za kazniva dejanja

V nekaterih primerih vam lahko pomaga zgolj odvetnik za kazniva dejanja, saj sodišče ne bo sprejelo osebnega ali laičnega zagovora. Najbolje je tudi, da če imate opravka s preiskavo in policijo, da ne dajete nobenih izjav, če ni prisoten odvetnik, ki vam bo pri tem pomagal, ker se lahko kakršna koli vaša tudi nedolžna izjava uporabi zoper vas kasneje na sodišču v postopku bremeni.

Odvetnik za kazniva dejanja lahko zastopa pored sodiščem udeležence, obdolžence, kršitelje in oškodovance, pa naj bo to v kazenskih ali predkazenskih postopkih. V postopkih o prekrških pa lahko vloži redna in tudi izredna pravna sredstva. Lahko pa da tudi pobudo Vrhovnemu državnemu tožilstvu RS za to, da se vloži zahteve za varstvo zakonitosti v postopku.

Kako kvalitetno vas bo odvetnik za kazniva dejanja zastopal, je predvsem odvisno od tega, koliko in katere informacije ste mu zaupali. Čim bolj podrobno mu morate vse povedati in predstaviti in mu dati ustrezne dokaze ter predlagati primerne priče.

Tudi, če se vam v postopku krivda dokaže, vam odvetnik lahko pomaga, da se kazen močno omili, saj pomaga najti tudi olajševalne okoliščine za vaše dejanje. Odvetnik se bo za vas pogajal še pred kazenskim postopkom za čim milejše posledice, kar lahko doseže veliko lažje in hitreje še preden se redno sojenje začne. Izognete se stroškom in mukotrpnim sojenjem.