Krepitev imunskega sistema v vseh letnih časih

Za krepitev imunskega sistema morate v prvi vrsti zagotovo poskrbeti sami. Nekaterim med vami je povsem jasno, kaj je treba početi, da je imunski sistem čim boljši, vendar se nasvetov strokovnjakov ne držite povsem. Spet drugi popolnoma pazite na to, da se vam imunski sistem ne poruši in da ne zbolite. Lahko pa rečemo, da včasih ni pravega recepta, saj zbolite tudi tisti, ki sicer za svoj imunski sistem odlično skrbite. Kljub temu pa se je vendarle dobro držati smernic, ki vam jih narekujejo strokovnjaki.

V prvi vrsti pa boste za učinkovito krepitev imunskega sistema najbolje poskrbeli s primerno prehrano, dovolj veliko količino gibanja in ne nazadnje tudi z dovolj mirnega in kakovostnega spanca.

Za krepitev imunskega sistema morate skrbeti vsak sleherni dan

Nekateri pričnejo nekoliko intenzivneje skrbeti za svoj imunski sistem pred jesenjo oziroma pred hladnejšim delom leta, kar je sicer čisto povsem v redu. Opremijo se z vsemi mogočimi prehranskimi dodatki ter napitki, ki naj bi poskrbeli za najboljši imunski sistem.

Po drugi strani pa bi morali za naravno krepitev imunskega sistema skrbeti prav vsak sleherni dan. To pomeni, da tudi v poletnem času oziroma v dneh, ko se nas ne lotevajo bolezni, kot so na primer prehlad, gripa ter podobno.

Krepitev imunskega sistema s športom

Zagotovo poznate vsaj nekaj takšnih oseb, ki se skoraj vsak dan odpravijo kolesarit, na tek ali pa samo na kratek sprehod. Za takšne ljudi je na sploh značilno, da veliko manj pogosto zbolijo kot pa na primer tisti, ki se ne ukvarjajo s prav nobeno športno aktivnostjo.

krepitev imunskega sistema

Četudi nimate dovolj časa za ukvarjanje s športom, si vsaj trikrat na teden vzemite po vsaj pol ure časa za aktivnost, ne glede na to, ali bo šlo za povsem preprosto vadbo ali nekoliko zahtevnejšo. S tem boste namreč odlično poskrbeli za krepitev imunskega sistema.

Krepitev imunskega sistema s kakovostnim in mirnim spancem

Raziskave kažejo tudi na to, da je imunski sistem ljudi, ki dlje in učinkoviteje spijo, veliko boljši od tistih, ki premalo in slabo spijo. Če se le da, v posteljo k mirnemu počitku lezite že pred polnočjo.