Poravnava za poškodbe zaradi nesreče

Poravnava je zelo pomembna v primeru nesreče. Poravnava nam lahko zelo pomaga v primeru prometne nesreče, v primeru osebnega stečaja, poškodbi pri delu, nezgodnega zavarovanja ali pa v primeru nezgode na javni površini.

Poravnava

Dandanes je pravno svetovanje zelo pogosto. Velikokrat se lahko počutimo, da smo bili ogoljufani, ko recimo izgubijo službo. Lahko se tudi zgodi, da je servis, ki ste ga najeli, ni izpolnil svojih dolžnosti. Možno je tudi, da lahko monterji med montažo recimo oken ali pa vrat poškodujejo hišo. Pri vseh teh primerih ima posameznik možnost poravnave.

Velikokrat lahko ljudje tudi zahtevajo, da jim občina izplača odškodnino, v primeru, da so se na javnem prostoru poškodovali. Velikokrat se lahko na javnih prostorih zgodijo razne nesreče zaradi ne urejenosti okolice, in v takšnih primerih lahko posameznik zahteva odškodnino. Primer takšnega potrebnega vzdrževanja so na primer stopnice. Poravnava lahko pokriva razne zdravstvene stroške, ki jih je povzročila nesreča.

Če občina ne poskrbi, da so stopnice varne in da se posameznik na njih poškoduje, lahko oseba zahteva odškodnino. Stopnice so lahko že starejše in ne vzdrževane in se zlahka nekdo spotakne na stopnici ali pa lahko zaradi ne stabilnega kamna ali pa cementa lahko se stopnica skrha pod stopalom in to lahko povzroči padec.

Včasih tudi slišimo zgodbe, kako morajo nekatera podjetja plačati odškodnino delavcem zaradi ne zakonitega odpuščanja. V nekaterih predmetih morajo podjetja plačati poravnave zaradi ne primernih delovnih prostorov. Poravnava se lahko tudi zgodi v primeru, ko delodajalec ne zakonito plačuje enemu delavcu več kot pa drugemu za isto delo. Diskriminacija je eden izmed najpogostejših razlogov za poravnavo.

Nekateri posamezniki lahko tudi poskušajo izterjavi odškodnino od avtomobilskega proizvajalca v primeru ne pravilnega delovanja avtomobila. Pri novih modelih avtomobilov in še posebej pri prvih verzijah novega modela lahko nastanejo različne pomanjkljivosti. To je recimo kakšna okvara, kot je ne pravilno delovanje sklopke, zavore, sedežev, vrat ali pa drugih funkcij, kot so, klimatska naprava, gretje, radio ali pa navigacija. Za vse to lahko uveljavite poravnavo. Poravnava nam omogoča, da plačamo za popravilo teh pomanjkljivosti.