Parodontolog, ali ga potebujete?

Parodontitis je kronična bolezen naših dlesni dlesni, ki povzroča da nam začnejo izpadati naši zobje. Parodontitis je v bistvu neko vnetje okoli zob. Več izveste, ko pridete  k parodontologu. Mikroorganizmi, kot so bakterije, se prilepijo na naš zob ali zobe kot majhna kroglica. Tako se z lahkoto množijo. Imunski sistem na to reagira, vendar, če ni dovolj sposoben oziroma močan, se toksini sprostijo in pride do vnetja. Parodontitis je dokaj pogost pojav, večinoma se pojavi z bolj rahlimi simptomi in brez nekih bolečin. Parodontologija opozarja na to bolezen, ki lahko vpliva na vso človekovo življenje. Bakterijska obloga, ki je lepljiva in brezbarvna, se razvije po površini zob, in je tudi najpogostejši vzrok parodontalne bolezni. Če je ne odstranimo v pravem času, se zadeva strdi in spremeni v zobni kamen. Zobni kamen lahko očistimo z lahkoto, vendar, če tega ne storimo, napreduje v bolezen. Takrat naš zdravnik ozirom parodontolog pristopi s svojim delom in nam pomaga. Večino primerov bolezni lahko preprečimo z lahkoto, samo tako, da si zobe umivamo in skrbimo za ustno higieno.Obstajajo pa tudi primeri, ko tega ne storimo oziramo nočemo, takrat pa je potrebna operacija.

Nezdravljen parodontitis lahko oziramo najverjetneje bo povzročil izgubo zob. Raziskave strokovnjakov so pokazale, da to drži.

Vaš osebni zdravnik ali parodontolog vam bo najprej pojasnil načrt in potek vašega zdravljenja, tidu, če imate bolj blago bolezen. Če se bo stanje poslabšalo, vam bo osebni zdravnik oziroma Parodontolog povedal, da še naprej skrbite za vašo ustno higieno. Poskušal vam bo pojasniti simptome in tako z vami naredil načrt, da boste skupaj opraili celo obdobje zdravljenja varno, brez posledic.

Še malo o ceni. Cena parodontologa za začetek ni previsoka. Upoštevati morate, da parodontolog za vaše zdravljenje porabi veliko materiala in svojega časa. seveda pa je tudi odvisno kakšno je vaše stanje in kako bo zdravljenje potekalo.