Parketarstvo je zelo pomembna dejavnost pri gradnji ali prenovi

Parketarstvo je panoga, ki se ves čas razvija. Če želimo kvalitetno položeno talno oblogo, je potrebno na tem področju spremljati novosti, se prilagajati novim materialom, načinom izvedbe in nenazadnje tudi željam ter potrebam strank. Če vas zanima, kje izvajajo res kvalitetno parketarstvo, obiščite spletno stran https://www.valles.si/parketarstvo.

Parketarstvo

Tu boste našli vrhunske strokovnjake parketarje, ki dobro vedo, kakšno parketarstvo je tisto najboljše za vas. Najbrž se zavedate, da je tovrstna dejavnost resnično zelo pomembna, kadar pri gradnji doma ali pa zgolj prenove pridete do stopnje, ko je treba izbrati in položiti talne obloge. Vendar pa to še zdaleč ni vse, na kar morate biti pozorni. Da bo talna obloga dobro položena, da vam bo dolgo služila in boste zadovoljni tako z njo kot s samo storitvijo, morate na to misliti že veliko prej, na primer med pripravo tlakov.

Parketar bo le stežka položil parket ali kakšno drugo oblogo na tla, ki niso ravna, zato je dobra priprava tlaka ključnega pomena. Pazite na ravnino, če se le da. Verjamemo, da niste strokovnjak s tega področja, lahko pa se z mojstri, ki vam tla pripravljajo na polaganje talne obloge, pogovorite o tem, da želite kar najkakovostnejšo storitev.

Ko so tlaki urejeni in dovolj suhi, pa pride na vrsto parketarstvo. Seveda lahko mojster parketar tlake tudi sam nekoliko poravna z brušenjem, vendar pa naj poudarimo, da je ravnina v glavnem delo tistega, ki je tlake izdeloval, in ne parketarja. Ta tla na polaganje parketa pripravi tako, da jih zbrusi in premaže s tako imenovanim prajmerjem. Ko se ta posuši, je na vrsti polaganje talne obloge, pa naj bodo to parketi, druge lesene obloge, vinilne talne obloge in podobno. Seveda se načini polaganja teh oblog razlikujejo, vendar pa naj poudarimo, da je parketarstvo precej široka dejavnost, ki zajema vse to in še več. Med naloge parketarja na primer spadajo tudi montaža zaključnih letev, polaganje izravnalne mase, polaganje plošč OSB, pa seveda tudi brušenje in lakiranje parketa, ki ju uporabimo tudi, kadar parket zgolj obnavljamo.

Parketarstvo ima velik pomen, kadar govorimo o splošnem zadovoljstvu stranke, zato v podjetju Valles v ta namen uporabljajo profesionalne stroke, parketarje pa tudi redno izobražujejo, da so na tekočem z vsemi novostmi, ki se v sodobnem svetu kar vrstijo.