Vgradite lovilec olj, da olje ne bo iztekalo v naravo

lovilec olj

Ste lastnik mehanične delavnice ali avtopralnice, potem zagotovo potrebujete lovilec olj – 2pr.si, ki bo poskrbel, da zamaščena voda ne bo iz vaših prostorov iztekala v naravo. Lovilec olj je naprava, ki izloča ogljikovodike in usedljive snovi iz odpadne vode. Naprava ima v notranjosti vgrajen koalescenčni filter, ki čisti meteorne odpadne vode pod 5 mg/l, in avtomatsko zaporo iztoka, ki preprečevanje izliv izločenega olja iz lovilca v iztok. Obstaja pa tudi lovilec olja z razbremenilnim sistemom (by-pass), ki opravlja enako funkcijo kot standardna enota s to razliko, da lahko v primeru večjih nevihtnih padavin NG-nazivni pretok vode poveča tudi do 10x.

Lovilec olj – namen uporabe
Lovilec olja je treba vgraditi povsod, kjer obstaja že minimalna možnost izliva zamaščene vode v naravno okolje. To so seveda mehanične delavnice, servisi avtomobilov, bencinske črpalke, avtopralnice, na večjih asfaltiranih ali betoniranih površinah, kot so (hitre) ceste, na zasebne površine, parkiriščih, industrijskih površinah, druge manipulativne površine itd. Na trgu so lovilci olj različnih pretokov, dimenzij in kapacitet, da lahko izberete natančno takega, kot potrebujete v dani situaciji.

Vsak lovilec olj podjetja 2PR je narejen iz visoko kvalitetnega PE-HD materiala, ki je 100 % reciklat, kar pa zagotavlja tudi izredno dolgo življenjsko dobo ter visoko odpornost proti agresivnim medijem, s katerim pride v stik med delovanje. Vsak lovilec olje je proizvedeni v skladu z Evropskim standardom EN 858-1 in EN 858-2. Hkrati se lovilec olja 2PR ponaša z monolitno izvedbo, kar pomeni, da je sama posoda narejena v eni potezi iz enega kosa in ni lepljena. To pomeni, da ni spojev na posodi in ni možnosti puščanja, tako ne more priti do nedovoljenega izliva v naravno okolje. Sicer pa je lovilec olj lahek, kompakten, enostaven za manipulacijo, transport in vgradnjo, deluje pa optimalno. Zato ne odlašajte in naročite svoj lovilec olj.