Kam na izlet?

Se sprašujete kam na izlet? Na spletni strani https://www.lepote-slovenije.si/kam-na-izlet/ imate ogromno nasvetom kam na izlet se lahko odpravite. Lahko se odpravite na pohod v hribe, na lep sprehod po travniku ali ob jezeru, lahko pa si ogledate kakšen grad, dvorec.

kam na izlet

Če ste bolj športni tip človeka in se sprašujete kam na izlet, vam priporočamo, da obiščete hribe, kjer se lahko nadihate čistega svežega zraka, poleg tega pa imate še prečudovite razglede. Morate pa paziti na primerno opremo, saj če greste v hribe, potem nujno potrebujete primerno obutev, pravo pohodniško obutev, saj se lahko brez nje zelo hitro poškodujete, omogoča pa vam tudi lažje gibanje. Segati morajo nad gleženj, da nam ga zavaruje. Priporočamo pa tudi pohodniške palice in nahrbtnik, da lahko nesete še ostale potrebščine, kot so voda, hrana in oblačila, da se lahko kasneje preoblečete. Če gresta pa na kakšne težje pohode, kjer so prisotni še klini in jeklena žica pa je pametno, da imate še čelado in plezalni pas, na katerega pritrdite samovarovlani komplet. V zimskih razmerah pa so nujni še cepini in pa dereze. Priporočam pohod na Bovški gamsovec, kjer lahko na poti do vrha srečate zelo veliko gamsov, vendar je to že malo daljša tura. Malo lažji, vendar še vedno zelo lepi pohodi pa so na Begunjščico, Ratitovec, Viševnik in še marsikateri drug hrib.

Kam na izlet se še lahko odpravite poleg hribov? Slovenija je zelo majhna država in večina Slovencev se po parih izletih že sprašuje, kam na izlet sploh lahko še odpotujejo. Vendar vam Slovenija ponuja ogromno izletov, le malce morate pobrskati po internetu. Zelo lepi izleti so tudi v Logarski dolini, saj je ena najlepših in najpogosteje upodobljenih alpskih ledeniških dolin v Evropi. Lahko pa obiščete blejsko ali pa bohinjsko jezero, ki sta odlična za popoldanski sprehod z družino.