Bambus

bambus

Rastlina, ki ji pravimo bambus, sploh v resnici ni bambus, je pa še vedno zelo pomembna, glede na vse dokaze ki jih imajo o njej, nam to nudi kitajska veščina. Za kaj se tukaj sploh gre? Tu se gre za rastlino, ki ima zelo dobre in pa koristne lastnosti, škodovati pa človeku vsekakor ne more. Pravimo ji tudi srečni bambus. Vsekakor pa je to rastlina, ki človeku ogromno koristi, saj vam ponuja nek energetsko uravnotežen prostor.

 

bambus

Bambus ima veliko čarov, eden izmed njih  pa je ta, da odžene iz prostora razne kisline, formaldehle, toulene in pa še druge škodljive kemijske snovi. Kaj pa je Feng Shui? Ta nam priča, da mora vsaka hiša oziroma vsako stanovanje imeti bambus, vpliv bambusa na naš dom pa je seveda odvisen od tega, koliko stebel ima. Če ima bambus dva stebla, to pomeni da bo v stanovanju vladala večna ljubezen, pet stebel pomeni zdravje, tri stebla pa so za srečo.

Potem osem stebel pomeni bogastvo, devet pa zadovoljstvo in srečo. Če vam kaj od tega primanjkuje, vam priporočam, da si umislite bambus v vaše stanovanje ali pa hišo pa kateri živite. Bambus je predvsem sobna rastlina, ki bo v vaš dom prinesla veliko sreče, to je pa tako, ker vsebuje veliko vitalnosti, prinaša pa zdravje in pa vsekakor dobro energijo v vaš dom. Bambus je skozi zadnja oziroma pretekla leta postala rastlina, ki je zelo priljubljena v naših domovih, z njimi pa vsekakor ni velikega dela. Bambus samo postavimo v vodo, zaradi tega pa nam ni treba skrbeti glede zalivanja.  A za tako sobno rastlino morate najti primeren prostor, kjer se bo ta rastlina zadrževala. Najbolje je, da bo bambus postavljen v primerno okolje, kjer bo našel svojo srečo, tako pa bo lahko predstavljal pet elementov Feng Shui.ja. Ti elementi pa so les, zemlja, ogenj in pa seveda voda ter kovina.