Zakaj imeti doma zbiralnik za pitno vodo

Zbiralnik za pitno vodo zbira deževnico, ki jo prefiltrira v pitno vodo. Zbiralnik za pitno vodo ima konstrukcijo, ki je primerna za vkop v zemljo, pa naj gre za betonsko ali za PVC monolitno cisterno. Betonske so večne, če se jih da graditi v vaš teren. PVC posode pa so iz ekološko razgradljivega polietilena in so povsem neprepustne, kar je dosti bolje od betonskih posod, saj ste gotovi, da v pitni vodi res ne bo ničesar, kar ne bi smelo biti in bi ogrozilo vaše zdravje. V ponudbi dobite številne različice ležečih in drugih izvedb teh naprav, s celotnim naborom dodatne opreme, ki so lahko tesnila, črpalk in filtrov ter še marsičesa.

zbiralnik za pitno vodo

Zbiralnik za pitno vodo mora obvezno imeti sisteme za čiščenje te vode in mora biti pod zemljo, da do vode ne pride svetloba, ki bi lahko povzročila rast alg ter drugih mikroorganizmov, ki v pitni vodi niso zaželena. Prednosti teh naprav pa so hitra vgradnja in trajna rešitev za pitno vodo, preko njih je možno voziti z vozili, zato se lahko vgradijo kamor koli. Dobro tesnijo in so enostavne za transport. Plastične imajo še to prednost, da so zelo lahke.

Nekateri imajo raje betonski zbiralnik za pitno vodo, ker je beton naraven material in bo zdržal gotovo vso večnost ter preživel številne generacije svojih uporabnikov. Občasno se ga očisti in to je tudi vse. Tako bo zbiralnik za pitno vodo vedno na razpolago in vas bi rešil visokih položnic za vodo. Poleg tega ne bo težav s pomanjkanjem vode, če se kaj zgodi v sistemski vodi ali odpove cevni dovod vode iz zajetij.

Ta voda je tudi precej bolj mehka, ker prihaja iz zraka in ne vsebuje rudnin, zato ne bo negativno vplivala na ledvica in jetra, kot sistemska voda. Uživajte v svoji, čisti in brezplačni pitni vodi z vaše strehe.