Fizioterapija za odpravljanje težav

Kot vemo je fizioterapija odpravljanje težav z mišicami in vzpostavljanje, vzdrževanje in krepitev zdravja po bolezni ali poškodbi. Po vsaki bolezni ali pa med boleznijo potrebujemo pomoč fizioterapevta, ki nam svojimi metodami in vajami pomaga da se spravimo v ponovno kondicijo. Če potrebujete pomoč se vsekakor lahko obrnete na therapia-dom.si kjer vam bodo z veseljem prisluhnili in pomagali na vaši poti. Fizioterapija ni enostavna in za dobro delo je potrebno veliko znanja in še več izkušenj. Vsaka poškodba se razlikuje, vsak pacient se razlikuje in za vsakega si moramo vzeti čas in ugotoviti na kakšen način bi tej osebi najbolj pomagali.

fizioterapija

Fizioterapija ohranja gibljivost sklepov in spravi mišice v pogon, tako da človek ohranja funkcijo. Ko je enkrat prisotne huda bolezen, mišice hitro slabijo in če ne bi poznali kaj je to fizioterapija in nam strokovnjaki ne bi znali pomagati, bi verjetno obležali na postelji. Tako pa nam fizioterapevti pomagajo in vzdržujejo naše gibalne funkcije, jih krepijo s pomočjo določenih vaj in seveda jih ohranjajo, da nam mišice ne kopnijo iz dneva v dan. Fizioterapija je odlična veja pri sami rehabilitaciji in kot omenjeno bi rehabilitacija potekala veliko dlje, če nam fizioterapevti ne bi znali pomagati.

Fizioterapija pa je tudi zelo pomembna pri starejših ljudeh. Vsi vemo, da nam v starosti pričnejo slabeti mišice in vse manj se gibamo. Pomembno je da se tudi ljudje v starejših letih še vedno gibajo pa čeprav s pomočjo palice ali hodulje, gibanje je pomembno še bolj pomembna pa je prehrana. S pravilnim gibanjem ki ga izvaja fizioterapija in pravilno prehrano lahko starostnik dolgo ohranja svoje gibalne sposobnosti. Ena izmed vej fizioterapije je hidroterapija – torej zdravljenje s pomočjo vode. Le ta je zelo priporočljiva pri starostnikih, izvaja pa se tudi pri ljudeh s poškodbami. Fizioterapija je pomembna zdravstvena veja in z njihovo pomočjo izboljšamo rehabilitacijo.